GAS Vrtejba in AMZS za varnost v prometu

Datum: 03-09-2020

Ob prvem šolskem dnevu je društvo GAS Vrtejba v sodelovanju z Avto-moto zvezo Slovenije v bližini osnovne šole Ivana Roba v Šempetru izvedlo akcijo »Še 365 dni«, s katero so voznike opozarjali, naj bodo vse dni v letu in ne le ob začetku šolskega leta pozorni na prisotnost pešcev, še posebej najmlajših, in s svojim ravnanjem skušajo poskrbeti, da ne bi prihajalo do prometnih nesreč.

Vzor otrokom morajo biti v prvi vrsti tudi starši, a kot se je izkazalo ob izvedbi tokratne akcije, so marsikateri starši svojim otrokom tudi neprimeren zgled, saj so s skupaj s svojimi otroki cesto prečkali izven prehoda za pešce. »Kot eno mlajših društev Avto-moto zveze Slovenije, smo se kampaniji Še 365 dni pridružili z namenom, voznike opozoriti na vnovično povečano prisotnost otrok v bližini šol in na poteh v šole.

Predvsem pa voznike opomniti, da so otroci in tudi odrasli pešci, v prometu prisotni vse dni v letu. Ker je voznik obdan s pločevino ima večji občutek varnosti, kar pa ne velja za pešce. In ker se vsak voznik vsakodnevno pojavi tudi v vlogi pešca, kjer njegova vloga v prometu takoj postane ranljivejša, pozivamo vse voznike, da so v prometu odgovorni« je po dogodku povedal Dejan Koglot, predsednik društva GAS Vrtejba. Kot obljublja, bodo tudi v prihodnje skrbeli za izvedbo različnih prometno preventivnih dogodkov.

Več o akciji Avto-moto zveze Slovenije »Še 365 dni« pa si lahko preberete na spletni strani

https://www.amzs.si/novice/aktualne-informacije/2020-08-26-za-varne-solske-poti-pogled-na-cesto-ne-na-mobilnik


« Seznam novic

 

Posebne dirke za skupine prijateljev!

Ste skupina prijateljev ali sodelavcev in bi se radi pomerili v pravi dirki.
Ponujamo vam dirke za večje skupine kjer se prvo pomerite v kvalifikacijah in nato še v pravi dirki. Kot pravi drikači!

Preberi več

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.