Društvo GAS Vrtejba

Matična št: 1506129000
TRR: SI 56 6100 0001 2886 506  pri Delavski hranilnici

E-mail: info@drustvo-gas.si

Odločitev o ustanovitvi društva so sprejeli trije »mladi nadobudneži« Dejan in Laura Koglot ter Simon Kifle, katerim je bila skupna želja resneje se ukvarjati z motociklizmom, v prvi vrsti je bil to motokros. Kasneje so se jim pridružili že drugi in spekter delovanja se je razširil še na gokart, supermoto, minimoto, rally, spoprijeli pa so se tudi z organizacijo dogodkov na drugih področjih.

Delovanje Društva GAS Vrtejba na področju moto športa je bilo sprva orientirano na motokros, to obdobje pa je zaznamovalo predvsem delovanje proge v Vrtejbenski gramoznici. V času obratovanje proge so imeli motokrosisti iz goriškega dobro možnost treningov, kar se je poznalo tudi na rezultatih v državnem in pokalnem prvenstvu Slovenije, da je motokros zelo popularen tudi v tem delu Slovenije pa je pokazal obisk gledalcev na dirkah, ki so bile organizirane na tej progi. Društvo je bilo tudi večkrat nagrajeno z različnimi nagradami za odlično organizacijo dirk. Po ukinitvi motokros proge in brezupnem iskanju nove ustrezne lokacije, se je posledično povečalo število voženj v naravnem okolju. Društvo pa se je na področju moto športa preusmerilo na ureditev začasnega poligona na nekdanjem tovornem terminalu na mejnem prehodu v Vrtojbi. Danes je to edini poligon na primorskem z veljavnim uporabnim dovoljenjem. Ta poligon uporabljajo dirkači, šole vožnje, agencija za varnost v prometu, svet za preventivo, različna podjetja za testiranje, kolesarji, in še bi lahko naštevali. S posamičnimi preureditvami bi bilo možno urediti poligon za motorje po zgledu Centra varne vožnje AMZS ter ponuditi posamična usposabljanja in izobraževanje, kar bi Občini Šempeter-Vrtojba doprineslo k edinstveni ponudbi te zvrsti športa, ki je v porastu. Poligon Društva GAS Vrtejba postaja vse zanimivejša atrakcija na Goriškem, obiskuje ga vedno več obiskovalcev, pa ne le iz Slovenije, temveč tudi iz tujine in to iz številnih držav, praktično iz celega  sveta. Z dodatno ponudbo pa bi bilo moč obisk še povečati.

Trud društva je v letih pokazal sadove, saj se je število uporabnikov proge hitro povečevalo. Izmed kartinga, supermota, skuterjev, starodobnikov in minimota se je prav slednja najbolj razširila. Društvo GAS Vrtejba zadnja leta gosti različne dirke v različnih panogah na različnih nivojih (lokalno, državno, mednarodno) in vsako leto je Vrtojba prizorišče uvodne dirke državnega prvenstva v mini cestno hitrostnem motociklizmu. Nenehno se povečuje tudi število članov društva, ki med drugim lahko koristijo tudi ugodnosti, katere ponuja Avto-moto zveza Slovenije, katere polnopravna članica je tudi Društvo GAS Vrtejba. Društvo ima v svojih vrstah tudi več aktivnih dirkačev, ki vsako leto dosegajo odlične rezultate. In prav vse večje število mladih dirkačev v društvu zelo veseli, gasovci pa si  želijo, da bi se tem pridružili še novi, zato se vsako leto izvaja nekaj šol minimota, na kateri lahko novinci spoznajo osnove te športne panoge. Pri tem je potrebno poudariti, da udeleženci ne rabijo praktično ničesar, saj dobijo vso opremo, od motorja do kombinezona in čelade, na izposojo.

Poligon in gokardi , omogočajo obiskovalcem, da lahko poskusijo prave dirkaške užitke na uporabo imamo tudi električne gokarde, in dvosed s katerim lahko starši prvič popeljejo najmlajše.

Za člane pa so poleg številnih ugodnosti, ki jih ponuja zveza na razpolago še dodatni popusti pri aktivnostih, ki jih izvaja društvo.

Posebne dirke za skupine prijateljev!

Ste skupina prijateljev ali sodelavcev in bi se radi pomerili v pravi dirki.
Ponujamo vam dirke za večje skupine kjer se prvo pomerite v kvalifikacijah in nato še v pravi dirki. Kot pravi drikači!

Preberi več

Najhitrejši čas bo nagrajen!

00:47:801 Najboljši čas dosežen z Bencinskim kartom
00:47:125 Najboljši čas dosežen z Električnim kartom
Misliš, da si lahko hitrejši!

Več o nagradah