Napeti boji na prvi dirki sezone v minimotu, na skuterjih in v minigpju za točke državnega prvenstva

Datum: 15-06-2020

AMZS Center kartinga in moto športa v Slovenji vasi pri Ptuju je gostil sploh prvo dirko nove tekmovalne sezone, saj se je zaradi pandemije koronavirusa koledar tekmovanj pošteno spremenil v primerjavi s prejšnjimi leti. Čeprav so v posameznih panogah na dirki manjkali nekateri, ki so v preteklosti že posegali po vidnih uvrstitvah, pa so prav vsi udeleženci pokazali, da so dobro pripravljeni ter željni tekmovanj in merjenj moči na asfaltni stezi.

Na skuterjih sta se za zmago potegovala aktualni prvak Nejc Kogovšek (AMD Orjaki) in mladi Klemen Švara (AMTK Koper). V obeh vožnjah sta bila v uvodu oba dirkača zelo izenačena, obakrat pa je zmagovalca odločila napaka. V prvi vožnji se primerila Švari, ki je kljub padcu ciljno črto prečkal drugi, v drugi vožnji pa je bil osmoljenec Kogovšek. Seštevek točk obeh voženj je bil pri obeh enak, a zaradi boljše uvrstitve v drugi vožnji se je skupne zmagovec na dirki veselil Švara. Kogovšek je pripadlo drugo mesto, na zmagovalni oder pa se je uvrstil še Silvan Mladovan (MK Veteran).

V članski kategoriji v razredu minimoto open so o zmagovalcu prav tako odločale malenkosti. V obeh vožnjah je prvi prečkal ciljno črto Etien Kantar Božič (Društvo Nenaten), ki se mu sicer štarta nista posrečila, čeprav je imel najboljše štartno izhodišče. Obakrat je bil na začetku boljši Jan Poropat (Minimoto klub Obala racing). A Kantar Božič ga je v nadaljevanju vselej uspel ujeti in prehiteti ter je zasluženo slavil skupno zmago. Tretje mesto je osvojil Valter Poropat (Minimoto klub Obala racing).

Preberi celoten članek na spletni strani AMZS

« Seznam novic

 

Posebne dirke za skupine prijateljev!

Ste skupina prijateljev ali sodelavcev in bi se radi pomerili v pravi dirki.
Ponujamo vam dirke za večje skupine kjer se prvo pomerite v kvalifikacijah in nato še v pravi dirki. Kot pravi drikači!

Preberi več

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.