Na motošportnih dnevih uživalo več kot 240 otrok

Datum: 29-08-2023

Avto-moto zveza Slovenije, nacionalna športna zveza za motošport in karting, je tudi letošnje poletje, ob podpori mednarodne motociklistične zveze FIM in podjetja Akrapovič, organizirala motošportne dneve, namenjene otrokom od petega do osmega leta starosti, na katerih spoznajo panoge motokros, minimoto, trial in karting.

Otroci imajo na motošportnem dnevu možnost spoznati svet motošporta in kartinga ter se spoznati z motocikli oziroma gokartom, opremo in načinom vadbe. Avto-moto zveza Slovenije z izvedbo motošportnih dni podpira zdrav način življenja, spodbujanje telesne aktivnosti otrok, s poudarkom na motorični spretnosti, obenem pa ozavešča tudi o prometni varnosti. S tem, da je na motošportnem dnevu vselej na prvem mestu zaščitna oprema, otroke učimo, kako pomembna je varnost tako v športu kot v prometu. Nasmeški otrok po zaključku posamezne izvedbe potrjujejo da na motošportnih dnevih resnično uživajo.

Trije izmed osmih motošportnih dnevov, so bili izvedeni tudi v sodelovanju z društvom GAS Vrtejba na poligonu GAS, vsi letošnji termini pa so bili zaradi velikega zanimanja najmlajših navdušencev nad motorji in gokarti hitro zapolnjeni. S panogami motokros, minimoto, trial in karting se je letos pobližje spoznalo več kot 240 otrok, kar je največ doslej. Udeleženci ne potrebujejo nobene opreme, saj AMZS, v sodelovanju s trenerji posameznih panog, za izvedbo zagotovil vso potrebno zaščitno opremo in motorje in gokarte.

Motošportni dnevi so predvideni tudi v letu 2024 in če bi želeli vašemu malčku omogočiti nepozabno dogodivščino, obiščite spletno stran www.amzs.si/motosportni-dan in se vpišite na seznam zainteresiranih, tako da boste pravočasno obveščeni o razpisanih datumih. Ker imajo člani AMZS popust pri udeležbi, vas vabimo, da se včlanite v društvo GAS Vrtejba in koristite vse ugodnosti, katere ponuja AMZS članstvo. 


« Seznam novic

 

Posebne dirke za skupine prijateljev!

Ste skupina prijateljev ali sodelavcev in bi se radi pomerili v pravi dirki.
Ponujamo vam dirke za večje skupine kjer se prvo pomerite v kvalifikacijah in nato še v pravi dirki. Kot pravi drikači!

Preberi več

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.