Motošportni dnevi za otroke

Datum: 07-05-2024

AMZS tudi v letu 2024 organizira Motošportne dneve za otroke. Na voljo je deset terminov, ki so razporejeni od začetka julija do konca avgusta.

Motošportni dan za otroke je že nekaj let stalnica poletnih aktivnosti Avto-moto zveze Slovenije. Tako bo tudi letos. Otroci v starosti od 5 do 8 let se bodo spet lahko preizkusili v vožnji motokros, minimoto in trial motorjev ter v vožnji gokarta. Na treh različnih prizoriščih po Sloveniji, in sicer na poligonu društva GAS Vrtejba v Vrtojbi, v AMZS Centru kartinga in moto športa v Slovenji vasi ter v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem, bodo lahko sami, vendar pod budnimi očesi in s pomočjo trenerjev posameznih panog naredili prve ovinke na dveh ali štirih kolesih. Ker so otroci v tem starostnem obdobju zelo dojemljivi za novosti in hitro učljivi ter radovedni, jim lahko uvajanje in udejstvovanje v športu zelo pripomore pri razvoju gibalnih spretnosti. Motošportne dneve s ponosom spremljajo in aktivno podpirajo s sponzorskimi sredstvi tudi v podjetju Akrapovič d.o.o., vse pa poteka tudi po smernicah in usmeritvah FIM (Mednarodne motociklistične zveze). Urnik programa se razteza čez celoten dan, vmes pa je poskrbljeno tudi za kosilo, da nihče ne ostane lačen.

Motošportne dneve bomo v 2024 izvedli na štirih lokacijah: AMZS Center varne vožnje na Vranskem, AMZS Karting in motošportni center v Slovenji vasi, poligon GAS v Vrtojbi, letališče Novo mesto.

Datumi za poligon GAS v Vrtojbi

  • 10. julij: ob 9.30, Vrtojba
  • 11. julij: ob 9.30, Vrtojba
  • 27. avgust: ob 9.30, Vrtojba
  • 28. avgust: ob 9.30, Vrtojba

 

Informacije in prijava

Vir: AMZS


« Seznam novic

 

Posebne dirke za skupine prijateljev!

Ste skupina prijateljev ali sodelavcev in bi se radi pomerili v pravi dirki.
Ponujamo vam dirke za večje skupine kjer se prvo pomerite v kvalifikacijah in nato še v pravi dirki. Kot pravi drikači!

Preberi več

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.