Evropski teden mobilnosti 2018

Datum: 14-09-2018

Letošnji Evropski teden mobilnosti, ki že tradicionalno poteka od 16. do 22. septembra, se bo odvijal pod sloganom »Združuj in učinkovito potuj«. V tem tednu bodo organizirane različne aktivnosti, s katerimi želimo prispevati k večji ozaveščenosti o pomenu trajnostne mobilnosti in o varnosti v cestnem prometu. Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Šempeter-Vrtojba in Društvo GAS Vrtejba bosta v četrtek, 20. septembra 2018, organizirala preventivno akcijo namenjeno dijakom Biotehniške šole v Šempetru pri Gorici. Predavanja o varnosti v cestnem prometu bodo potekala v treh skupinah od 9.30 do 11.00 za prvo, od 11.05 do 12.35 za drugo ter od 12.40 do 14.10 za tretjo skupino. Poleg predavanja bodo dijaki lahko tudi preizkusili simulator v primeru nesreče. Poudarek bo na pravilni uporabi varnostnega pasu, kar je pomembno predvsem v primeru nesreče.

Poleg predavanj namenjenih dijakom, bo Društvo Gas Vrtejba v soboto, 22. septembra 2018, ob 15.00 organiziralo Roza dirko na kartodromu v Vrtojbi. Tekmovanje je namenjeno voznicam, ki so starejše od 18 let ter imajo vsaj enega navijača. Mladoletne voznice, starejše od 16 let morajo biti v spremstvu staršev oziroma skrbnika.

« Seznam novic

 

Posebne dirke za skupine prijateljev!

Ste skupina prijateljev ali sodelavcev in bi se radi pomerili v pravi dirki.
Ponujamo vam dirke za večje skupine kjer se prvo pomerite v kvalifikacijah in nato še v pravi dirki. Kot pravi drikači!

Preberi več

Najhitrejši čas bo nagrajen!

00:47:801 Najboljši čas dosežen z Bencinskim kartom
00:47:125 Najboljši čas dosežen z Električnim kartom
Misliš, da si lahko hitrejši!

Več o nagradah

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.