Z šolo minimoto na GP v Misano

Datum: 23-09-2013

Otroci, ki so preko minimoto šole, katero v sodelovanju z AMZS sofinancira mednarodna motociklistična zveza FIM, izvaja pa AMD Orjaki na poligonu ŠKD GAS Vrtejba pričeli aktivno nastopati na minimoto dirkah v Sloveniji, so se sredi septembra podali v Misano. FIM in AMZS sta otrokom omogočila ogled dirke Moto GP, tekmovanje najvišjega ranga v cestno hitrostnem dirkanju.

Med osmerico otrok, ki so odšli v Misano, so bili tudi štirje Primorci. Trije, Jaka Gorjan, Luka Koglot in Enej Logar so člani ŠKD GAS Vrtejba, najmlajši, Etien Božič Kantar, pa član minimoto kluba Obala racing.

Na dirki v Misanu so si najprej ogledali garažo ekipe Honda, v kateri mehaniki med tekmovalnim vikendom skrbijo za motocikla Marca Marqueza in Danija Pedrose. Še bolj v spominu pa je vsem ostalo srečanje z voznikom ekipe Yamaha Tech3, Bradleyem Smithom, saj so z njim opravili pravi pogovor, v katerem jim je zaupal kako je pričel svojo tekmovalno pot, zakaj ima številko 38, kateri so njegovi ostali hobiji, katera je njegova najbljubša proga in še marsikaj. Na koncu je sledilo še skupinsko fotografiranje in podpisovanje plakatov. najbolj veseli pa so bili, ko so v padocku srečali Valentina Rossija in se z njim uspeli tudi fotografirati. Prvi dan obiska pa so zaključili prav v Rossijevem rojstnem mestu Tavullia, kjer so si v njegovi piceriji privoščili vsak svojo pico.

Tudi drugi dan je bil poln novih spoznanj, od ekipe Ducatija so fotografiranja z Nickyjem Haydnom, do predstavitve prostorov nadzora in vodstva dirke. Seveda niso zamudili dogajanja na progi, ko so se tekmovalci potegovali za čimboljše štartne položaje. Vsi so bili zelo navdušeni nad dirko razreda Red Bull rookie cup, katero sicer televizije ne prenašajo, a izenačeni motorji in kopica mladih zagnanih dirkačev uprizorijo pravi boj za vsak milimeter proge.

Glavno dogajanje je bilo seveda v nedeljo, ko so bile na sporedu dirke kategorij Moto 3, Moto 2 in na koncu še poslastica, Moto GP. Večina navijačev je bil na strani Rossija, velik del pa je stiskal pesti za Marqueza. A oba je ugnal Jorge Lorenzo. Zelo vesel pa je bil petega mesta Nemec Stefan Bradl, ki je po dirki prav tako sprejel slovenske minimoto voznike, vsakemu podaril kapo svojo ekipe, se z njimi fotografiral in jim podelil nekaj podpisov. Zatem je sledil povratek prosti domu in kljub temu da njihovi ljubljenci niso osvojili zmage, se člani slovenske minimoto odprave domov niso odpravili slabe volje. Prav nasprotno, bili so navdušeni nad vsem, kar so v treh dneh doživeli v Misanu. Domov so prišli z upanjem, da se jim še kdaj ponudi takšna priložnost.

Opis minimoto šole:

Minimoto šole se lahko udeležijo vsi otroci, ob tem pa ne potrebujejo nobene opreme, le veliko dobre volje. Na sami šoli dobijo na uporabo čelado, kombinezon in tudi motor. Naslednja minimoto šola bo še 28. in 29. septembra v Vrtojbi.« Seznam novic

 

Posebne dirke za skupine prijateljev!

Ste skupina prijateljev ali sodelavcev in bi se radi pomerili v pravi dirki.
Ponujamo vam dirke za večje skupine kjer se prvo pomerite v kvalifikacijah in nato še v pravi dirki. Kot pravi drikači!

Preberi več

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.