Rally Nova Gorica v soboto 29. septembra

Datum: 27-09-2012

V soboto, 29. Septembra, bodo dirkaški zanesenjaki na Banjški planoti v okolici Nove Gorice pripravili mednarodni pozivni rally, ki bo štel tudi za Alpe Adria Rally Cup. 1. Rally Nova Gorica bo prireditev, ki jo goriška regija že dolgo čaka, saj je ena od zibelk slovenskega avtomobilskega športa. Rally bo zagotovo obudil nekdanjo slavo avtomobilskih dirk na Goriškem in omogočil domačim voznikom, da ponovno dokažejo, da je Nova Gorica in njeno zaledje še vedno domače okolje za avtomobilski šport. Trenutni ekonomski položaj v regiji in državi sicer ni naklonjen tej atraktivni in zahtevni športni panogi, a organizatorji so prepričani, da bodo gledalci z množičnim obiskom zagotovo potrdili domovinsko pravico rallyju v teh krajih. Številni pristaši rallyja na goriškem veljajo za ene najbolj zahtevnih in strokovno podkovanih obiskovalcev avtomobilskih športnih prireditev pri nas.

Z vpisom v koledar regijskega pokalnega tekmovanja Alpe Adria Rally Cup je prireditev dobila tudi širšo mednarodno veljavo in velik odmev predvsem pri naših zahodnih sosedih v Furlaniji Julijski krajini. Letos goriški rally, ki ima format sprint dirke, še ne bo uvrščen na koledar tekmovanj, ki štejejo za državno prvenstvo Slovenije.

Atraktivna prireditev bo potekala na Banjški planoti s središčem v vsi Banjščice. Rally bo dolg 129 km, ena hitrostna preizkušnja v dolžini 10,5 km pa bo ponovljena štirikrat. Skupna dolžina tekmovalnih kilometrov bo tako dobrih 42 km. To je tekmovanje, za katerega so značilni omejeni stroški in z njimi povezana možnost nastopa najširšega kroga posadk. Tako bo dirka lahko izrazila vse bistvene elemente avtomobilskega športa in njegove najbolj žlahtne prvine. V ospredju tekmovanja bosta športni duh in druženje. Prepričani smo, da bodo mnogi ljubitelji avtomobilskega športa in avtomobilizma nasploh izkoristili enkratno priložnost in se od blizu seznanili z avtomobilsko športno tehniko.

Na spisku prijav je ob zaključku roka bilo 59 posadk. 37 jih prihaja iz Slovenije, 20 iz Italije, ena iz Avstrije, ena pa je mešana italijansko slovenska. Na dirki bomo videli WRC dirkalnik Ford Focus, štiri dirkalnike razreda Super 1600 in še vrsto atraktivnih in hitrih vozil. V skupnem druženju nastopajočih, članov njihovih ekip in občinstva na zabavi po rallyju bomo delili enake vrednote. Po dolgem času bomo skupaj prekinili mrtvilo avtomobilskega športa v Novi Gorici in okolici. 

http://www.rally-novagorica.si/ 

 

« Seznam novic

 

Posebne dirke za skupine prijateljev!

Ste skupina prijateljev ali sodelavcev in bi se radi pomerili v pravi dirki.
Ponujamo vam dirke za večje skupine kjer se prvo pomerite v kvalifikacijah in nato še v pravi dirki. Kot pravi drikači!

Preberi več

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.