Član DRUŠTVA GAS VRTEJBA dviga temperaturo konkurenci v boju za naslov prvaka v diviziji II

Datum: 05-09-2012

Nekaj podatkov o Leonovih uspehih v zadnjih 3.dirkah, na katerih je tekmoval s svojim vozilom RENAULT CLIO WILLIAMS.

12.8.2012 GHD LUČINE :

Tu je imel Leon svoj dan :). Skozi cel vikend se je boril in zaostajal za Favoritom Slavkom Zormanom (in sicer so igrale vlogo stotinke - 12..5...), Vendar je na zadnji hitrostni preiskušnji potegnil še zadnje atome moči iz sebe in iz avtomobila, ter zmagal dirko in Slavka pustil za sabo dobro sekundo.

Rezultat:
1.mesto v diviziji II.
1.mesto med mladimi vozniki do 21.let.

Kar naenkrat so ga začeli obkrožat novinarji - del članka iz revije avto-magazim - 12.8.2012 (kjer so napisali tudi, da preseneča s hitrostjo in mirnostjo :))

Iz članka:

"V diviziji II je za drugo presenečenje poskrbel 21-letni Leon Vodopivec (Renault Clio Williams), ki je v tesnem dvoboju premagal favoriziranega Slavka Zormana (Renault Clio Williams), tretji pa je bil Alojz Udovč (Renault Clio R3). Mladenič ima za seboj že pet let dirkaških izkušenj, saj je tri leta nastopal s pokalnim Seicentom, zadnje dve leti pa nastopa s Cliom. Če bo tako nadaljeval, imamo novo zvezdo slovenskega dirkanja!"

25.26.avgust GHD Ilirska Bistrica

Adrenalina v naših boksih ne manjka :) in glede na vse težave, je Leon dosegel zavidljiv rezultat.

V soboto 25.avg., ko so bili na sporedu uradni treningi, mu je odpovedal menjalnik. Leon ni vrgel puške v koruzo, temveč z ekipo razstavil, popravil in ponolno sestavil menjalnik ter upal, da mu bodo dovolili dirkat, čeprav ni opravil treninga (ki je pogoj za nastop na dirki). Žiriji je podal pisno prošnjo za nastop na dirki, kljub temu, da treninga ni opravil.In žirija mu je dovolila nastop, zaradi tega, ker Leon progo pozna, ker je tam dirkal že 4x. No po vseh teh sobotnih napetostih, je v nedeljo na prvi dirki lilo kot iz škafa in zmagovalci so tako bili vsi, ki so prišli skozi cilj - saj v bistvu to ni bila dirka za časi, temveč dirka za preživetje. No kljub vsemu - ker leon nikoli ne odneha, ha,ha... je na koncu vseeno osvojil dva pokala.

Rezultat:
3.mesto v diviziji II.
1.mesto med mladinci.

No-pa še zadnje sveže poročilo iz Gorske dirke v Avstriji-, ki se je odvijala ta vikend

1. 2. september 2012 GHD SIMONHOHE

Lahko rečem, da je to dirka na kateri je šlo vse kot po maslu. Avto je zdržal vse napore, Leon pa se je počutil odlično - temu primerni so tudi rezultati.

Napoved vremena je bila zelo slaba, a k sreči so v dežju vozili le nedeljski jutranji ogrevalni krog. Leon je že v soboto odlično odpeljal vse treninge.

V nedeljo na dirki, pa imel vse tri preizkušnje najboljši čas pred konkurentoma Slavkom Zormanom in Alojzem Udovičem.

Je pa presenetil in tokrat osvojil 3.pokale in ne le dva-kot ponavadi.

Rezultat:
1.mesto v diviziji II.
1.mesto med mladinci in

Prvič v svoji karieri je osvojil 3.mesto v generalni razvrstitvi za državno prvenstvo (med vsemi slo dirkači) in za sabo pustil tudi nekaj zmogljivejših vozil.

Hitrejša sta bila le zmagovalec ALEŠ PREK vozilo: porsche 997 GT3, ter Peter Marc vozilo: MITSUBISHI LANCER EVO IX.

V tej sezoni sta še dve gorski dirki - 15.16.september Buzet in 13.14.oktober v bljižnjem Čedadu (CIVIDALE-CASTELMONTE).

Naslov prvaka je še odprt in verjamem, da bosta dirki še izjemno zanimivi.

Alenka Vodopivec 

« Seznam novic

 

Posebne dirke za skupine prijateljev!

Ste skupina prijateljev ali sodelavcev in bi se radi pomerili v pravi dirki.
Ponujamo vam dirke za večje skupine kjer se prvo pomerite v kvalifikacijah in nato še v pravi dirki. Kot pravi drikači!

Preberi več

Najhitrejši čas bo nagrajen!

00:47:801 Najboljši čas dosežen z Bencinskim kartom
00:47:125 Najboljši čas dosežen z Električnim kartom
Misliš, da si lahko hitrejši!

Več o nagradah

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.