MX PP Orehova vas napoved

Datum: 11-05-2011

Sezona motokrosa je v polnem teku in serija dirk za Pokalno prvenstvo Slovenije se s tretjo letošnjo dirko nadaljuje to nedeljo 13. maja, na obronkih Radizela, kjer je že desetletja locirano dirkališče AMD Orehova vas.

Tik pred Mariborom, gledano iz centralne smeri Slovenije, bomo na pohorskem hribovju v vasici Radizelj odkrili kraljico slovenskih prog Orehova vas, ki nosi ime po tamkajšnjem avto moto društvu. Dirka za Pokalno prvenstvo bo letošnja prva izmed treh, ki jih člani AMD Orehova vas organizirajo. Sledita še prestižna dirka za Svetovno prvenstvo Motocross MX3 in dirka za Državno prvenstvo Slovenije. Za popestritev programa imajo v načrtu še dirko motokrosa za ženske.
Po dveh izpeljanih dirkah pokalnega prvenstva, ki sta bili v Vrtojbi in Slovenskih Konjicah je uvrščenih 176 registriranih tekmovalcev v desetih različnih kategorijah, kar priča, da gre za najštevilčnejšo panogo v slovenskem motociklizmu.
V najkvalitetnejši kategoriji MX Open R1 je v vodstvu Erik Slavec (TRK Tajfun šport). Drugouvrščeni Rok Bekanovič (ŠD MK ROLUM Racing Team Yamaha) je poškodovan in ne bo nastopil. Tretji na lestvici je Aleksander Žafran (AMD Slovenske Konjice). V konkurenci s manjšo kubikažo MX 125 R1 je vodilni Anej Doplihar, pred zasledovalcema Dajanom Zverom (MD Motomirči MX Monster) in Aljošo Molnarjem (TRK Tajfun šport).

Pri amaterjih v kategoriji MX Open R2 vodi Matej Golob (MK Fire group). Tik za njim sta Peter Leber (AMD Slovenske Konjice) in Gašper Adamlje (MK ZAI). V kategoriji MX 125 R2 je že krepko v vodstvu zmagovalec obeh preteklih preizkušenj Tomi Kastelic (MK ZAI). Na drugem mestu je Mitja Žaler (AMD Slovenske Konjice) in tretji je Bine Špendl (Geodrill racing team). Najštevilčnejša kategorija prvenstva je MX R3, ki je rezervirana za začetnike in ima na lestvici 36 tekmovalcev. Prvi trije so: Kevin Berginc (AMD Tolmin), Aljaž Novak (Motocross klub Boltija) in Blaž Karba (AMD Štefan Kovač).

Najmlajši bodo tekmovali v treh kategorijah. V MX 85 vodi Miran kovačič (AMD Trebnje) pred Anejem Branisljem (MSK Notranjska) na drugem mestu in Nejcem Čukom (GAS Vrtejba) na tretjem mestu. Kategorija MX 85 podmladek ima naslednje tri najboljše: Luko Crnkovića (Hrvaška), poškodovanega Davida Gorkiča (GAS Vrtejba) in Miho Bubniča (MK Beli kamen). V kategoriji MX 65 je vodilni Jan Pancar (AMD Šentvid pri Stični). Drugi je Maks Mausser (TRK Tajfun Šport) in tretja Staša Braniselj (MSK Notranjska).

Najstarejši slovenski motokrosisti bodo tekmovali v dveh veteranskih kategorijah. Med MX Veterani 1 so v najboljšem položaju Pancar Igor (AMD Šentvid pri Stični) na prvem mestu ter za njim Hren Tomaž (ŠD Inoterm racing team) in Ciril Jeraj (AMD Kranj). V kategoriji MX Veterani 2 vodi Branko Kavšek (AMD Šentvid pri Stični). Na drugem mestu je Marino Benvegnu (Italija) in na tretjem mestu Miloš Sojer (AMD Lukovica).
Vremenska napoved obeta morebitno blatno kopel zato dežniki, pelerine in gumijasti škornji ne bodo odveč. Tekmovanje se z jutranjimi kvalifikacijskimi treningi prične ob 8.15. Finalna vožnja MX Open / 125 R1 bo ob 17. uri.

REZULTATI: http://www.amzs-sport.com/strani/rezultati/2011/PP-2011=MX.htm

Vljudno vabljeni.

« Seznam novic

 

Posebne dirke za skupine prijateljev!

Ste skupina prijateljev ali sodelavcev in bi se radi pomerili v pravi dirki.
Ponujamo vam dirke za večje skupine kjer se prvo pomerite v kvalifikacijah in nato še v pravi dirki. Kot pravi drikači!

Preberi več

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.