Kaj vse se je dogajalo na GAS poletje

Datum: 26-11-2015

Na Gas poletju je bilo letos zelo živahno, zadnji mesec pa se je dogajanje le še stopnjevalo. Dogodki so se kar vrstili, obiskovalci menjavali, pester program pa smo Gasovci pripravili v sodelovanju z drugimi podobnimi organizacijami.

V sklopu Mesta Mladih je potekala že tradicionalna dirka z go-karti med študenti in dijaki, to se je izpeljalo v sodelovanju s člani KGŠ-a. Dogodek je bil dobro obiskan, saj je vsak poskušal porušiti rekord najhitrejšega in se s tem potegoval za prvo mesto. Študentska dirka je vsako leto bolj obiskana, kar je za nas kot nagrada za dolgoletno delo. V letošnjem letu so nas obiskali tudi študentje iz sosedje Gorice (ITA). Vse kaže, da bodo te prireditve postale mednarodne.

Velika pozornost je namenjena profesionalnim dirkačem, predvsem najmlajšim. Za te smo v letu 2015 organizirali tri Državna prvenstva in jim tako omogočili, da se predstavijo na domačem terenu. V iztekajočem se letu so naši tekmovalci bili nadvse uspešni, kar je društvu prineslo dva naziva slovenskega državnega prvaka, naziv državnega prvaka v Italiji, naziv pokalnega prvaka v Italiji in dva državna podprvaka. Z rednim treningom, so se naši dirkači v zadnjih letih izjemno izboljšali in sedaj se vsi uspešno borijo za stopničke na vseh tekmovanjih.

Zelo pomemben del našega programa je šola Minimoto. Starši ne morejo preprečiti, da bi njihov otrok kadarkoli vozil motor, lahko pa zagotovijo, da se to ne bo zgodilo prvič pri šestnajstih. Lahko poskrbijo, da bodo otroci imeli ustrezno predznanje, ko bodo postali udeleženci v prometu. V tem letu je šolo minimoto obiskalo 46 otrok, kjer so se naučili prvih korakov na motorju. Na žalost smo jih morali kar precej zavrniti, saj je takšno učenje zelo zahtevno.

Ducati Fest

Od zadnjega Ducati Festa leta 2013 ko nas je obiskalo 900 motoristov smo jih letos našteli 1700. Skupaj z društvom DOC Gorizia smo letos uspeli privabiti skoraj dvakrat toliko motoristov in obiskovalcev iz cele Evrope. Med ljubitelji rdečih vragov se govori, da je to drugi najpomembnejši dogodek znamke Ducati. Prvi je WORD Ducati WEEK. Hvaležni smo vsem Ducatistom in ljubiteljem moto športa, saj je srečanje uspelo po njihovi zaslugi. Prireditev postaja vedno bolj mednarodna. Letos so nas poleg Italijanov obiskali tudi motoristi iz Slovaške, Nemčije, Poljske, Češke, Srbije, Avstrije, Švice, Anglije ter Ameriški vojaki iz Aviana. Največjo mednarodno prireditev v občini je skrajšal dež, saj je zaradi vremena odpadel sobotni koncert.

Družinski ŽIV-ŽAV

Tradicionalna prireditev, ki jo organiziramo vsako leto za otroke, je bila letos še obširnejša in zanimivejša. K sodelovanju so pristopili tudi k. o. Vrtojba, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, plesna šola Rebula pa tudi nekaj podjetij iz Goriške regije. Otroci so si lahko ogledali predstavo Tri kepice prometa, vozili so v posebnih vozilih na začasnem poligonu, razigrali na napihljivih igralih in še in še. Prireditev pa je prvenstveno namenjena zamenjavi rabljene otroške opreme in igrač. Skratka kdor je opremo in igrače že prerasel podari tistemu, ki jih potrebuje. Zato vas že letos vabimo da si shranite stvari, ki jih ne potrebujete več in jih naslednje leto prinesete na Družinski ŽIV-ŽAV. Vsa oprema, igrače in knjige, ki ostanejo jih Gasovci odnesemo na Rdeči križ in v Materinski dom.

Za ljubitelje starodobnih vozil smo v sodelovanju z GAS Gorizia organizirali že tretje zaporedno srečanje. Srečanja se je udeležilo 36 vozil.
Sodelovali smo tudi pri počitniškem varstvu otrok, ki poteka vsako leto v naši občini in zagotovili vsem otrokom adrenalinsko vožnjo z go-kartom. Letos prvič tudi z električnim vozilom.

Največji dosežek je bil dokončna izvedba električnega gokarta. Dva primerka, ki sta bila pripravljena in oddana v uporabo v letošnjem letu, sta požela veliko zanimanja med obiskovalci. Prevoženih je bilo precej kilometrov in to brez okvar, onesnaževanja in hrupa. Sicer nas pa čaka še veliko dela na tem področju. Da bi naše delo nadgradili se bomo v prihajajočih letih prijavili na razpis, s katerim bomo skušali urediti daljinsko vodenje vozil. S tem želimo doseči boljši nadzor nad vozili in posledično tudi večjo varnost.

Kljub težkim časom delamo dobro in nam delo ne predstavlja težav. Veseli nas, da ima občina dodatno ponudbo, ki pripomore k večjemu obisku naših krajev. Trenutno lahko rečemo, da društvo GAS ustvarja turistične produkte, ki pripomorejo k prihodu tujega kapitala.
Zahvaljujemo se vsem, ki podpirajo naše delo in razvoj, predvsem pa tekmovalcem in članom, ki širijo dobro ime Društva GAS Vrtejba.

Za Društvo Gas Vrtejba Dejan Koglot


« Seznam novic

 

Posebne dirke za skupine prijateljev!

Ste skupina prijateljev ali sodelavcev in bi se radi pomerili v pravi dirki.
Ponujamo vam dirke za večje skupine kjer se prvo pomerite v kvalifikacijah in nato še v pravi dirki. Kot pravi drikači!

Preberi več

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.