Vsi primorski dirkači

Datum: 28-08-2015

Na AMZS Centru Varne vožnje na Vranskem je bila četrta dirka državnega prvenstva za minimoto, skuterje in starodobni motociklizem razreda C1, ter druga dirka državnega prvenstva supermoto. Slednja se je točkovala tudi za prvenstvo Alpe Adria. V supermotu je bil v obeh vožnjah najhitrejši Tine Saražin, dve tretji mesti pa je osvojil marko Ukota (ŠKD GAS Vrtejba). Saražin je s tem še povečal prednost v skupnem točkovanju državnega prvenstva in tudi prvenstva Alpe Adria. Peto mesto je osvojil Erik Gregorič (GAS Vrtejba).

Med vozniki minimoto je bil najhitrejši Jan Poropat (MM Obala racing), drugo mesto v razredu open je osvojil Valter Poropat, ki nastopa za isti klub. Med otroci, starimi od 10 do 14 let je slavil član GAS Vrtejbe Enej Logar, ki je v skupnem seštevku znižal svoja zaostanek za tokrat drugouvrščenim klubskim sotekmovalcem Matijo Kavčičem na pet točk, kar obljublja napet razplet prvenstva. Je pa že znan prvak v najmlajši kategoriji, to je znova postal Jaka Gorjan (Gas Vrtejba), ki je dirko na Vranskem zapuščal s popolnim izkupičkom točk. Drugi je bil Etien Božič Kantar, ki prav tako nastop za GAS Vrtejba.

Izredno zanimiv je bil razplet dirke med skuteristi, saj je Aleks Ugrin (AMTK Koper), v prvi vožnji za vsega 14 tisočink sekunde ugnal Italijana Nicollo Castellinija. Slednji je v drugi vožnji vrnil udarec in tako slabil skupno zmago, a Ugrin je z novimi točkami že zelo blizu ubranitve naslova prvaka. Luka Koren je zasedel tretje mesto in je pred zadnjo dirko, ki bo zadnji septembrski vikend v Vrtojbi, na skupnem drugem mestu, Marko Mihael je bil na Vranskem peti, Danijel Računica (vsi AMTK Koper) šesti in Silvano Mladovan (MK Veteran) sedmi.

Mladovan je nastopil tudi na dirki starodobnega motociklizma, kjer vozniki nastopajo z motocikli izdelanimi do leta 1978 in prostornino do 50 kubičnih centrimetrov. Mladovan je osvojil šesto mesto, tik pred njega se je uvrstil Matjaž Kleva (AMD Beli kamen).

 

« Seznam novic

 

Posebne dirke za skupine prijateljev!

Ste skupina prijateljev ali sodelavcev in bi se radi pomerili v pravi dirki.
Ponujamo vam dirke za večje skupine kjer se prvo pomerite v kvalifikacijah in nato še v pravi dirki. Kot pravi drikači!

Preberi več

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.