Poropat in Logar skupno četrta v Evropi

Datum: 18-08-2015

Z dirko v Assnu na Nizozemskem se je zaključilo letošnje evropsko prvenstvo v minimotu. Na dirki so nastopili štirje slovenski vozniki, prizorišče pa sta najbolj zadovoljna zapuščala Enej Logar (ŠKD GAS Vrtejba) in Jan Poropat (Minimoto klub Obala racing), saj sta v prvenstvu zasedla četrto mesto v svojih kategorijah.

Še posebej je na zadnji dirki, katero je spremljalo spremenljivo vreme, navdušil Jan Poropat. Kljub začetnih težavam, zamenjati je moral agregat na svojem motorju in zadnje vpetje, je predvsem v drugi in tretji vožnji dokazal, da se lahko poteguje za zmagovalni ode. V drugi vožnji je tako osvojil tretje mesto, še bolje pa se je odrezal v tretji, ki se je točkovala dvojno. Po štartu je celo prevzel vodstvo, a kmalu ga je prehitel Italijan Michael Carbonera, ki je z zmagami v vseh vožnjah zanesljivo ubranil naslov prvaka. Poropat je z drugim mestom osvojil najboljšo slovensko uvrstitev v posamezni vožnji, za končno tretje mesto pa so mu zmanjkale le štiri točke, kar je predvsem posledica izgubljenih točk zaradi odstopa v eni izmed voženj na prvi dirki v Italijanski Pomposi.

V mladinskem razredu od 10 d0 13 let je nastopil Idrijčan Enej Logar (ŠKD GAS Vrtejba). Nastop v kvalifikacijah se mu ni izšel po načrtih in osmo štartno mesto mu je v vseh treh vožnjah povzročilo kar nekaj preglavic. V prvi vožnji je po slabšem štartu in izgubi nekaj mest, le ujel svoj ritem in uspel pridobiti nekaj mest, s še dvema tekmecema se je vse do cilja boril za sedmo mesto, a bil pri tem neuspešen in v cilj zapeljal kot deveti. Bolj mu je uspel drugi nastop, ko je po boljšem štartu vozil na sedmem mestu, vse do prekinitve dirke, katero je povzročil močan naliv. Tudi nastop v tretji vožnji se mu ni posrečil, saj je po slabem štartu nazadoval na začelje, a z borbeno vožnjo uspel privoziti do 10 mesta. Skupno je prvenstvo med 17 vozniki končal na odličnem četrtem mestu.

V najmlajši kategoriji otrok od 7 do 10 let sta nastopila Etien Kantar Božič in Alex Novak (oba ŠKD GAS Vrtejba). Slednji je po zelo dobrih časih na treningu in dobrem začetku kvalifikacij padel in zaradi počene kosti v zapestju ostal brez nastopa na dirki. Tudi Kantar Božič je imel kar nekaj smole, v prvi vožnji je po padcu moral tekmece loviti iz ozadja, osvojil je 10. mesto, v zadnji vožnji pa je zaradi okvare motorja odstopil. Je pa s sedmim mestom v drugi vožnji pokazal, da postaja vse hitrejši. Skupno je prvenstvo med 17 vozniki končal na 12. mestu, Novak pa je uvrščen mesto za njim. V vseh treh kategorijah so sicer naslov prvaka osvojili dirkači iz Italije.

« Seznam novic

 

Posebne dirke za skupine prijateljev!

Ste skupina prijateljev ali sodelavcev in bi se radi pomerili v pravi dirki.
Ponujamo vam dirke za večje skupine kjer se prvo pomerite v kvalifikacijah in nato še v pravi dirki. Kot pravi drikači!

Preberi več

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.