Štirje slovenski vozniki minimota na EP v Pomposi

Datum: 04-08-2015

Pomposa (Italija) je gostila prvo od dveh letošnjih dirk evropskega prvenstva v minimotu. Med nastopajočimi so bili tudi štirje dirkači iz Slovenije, ki so bili z doseženim zadovoljni.

V najmočnejši kategoriji, open 50, je Jan Poropat iz Lucije, član Minimoto klub Obala racing, prvo od teh voženj zaključil z odstopom, ki je bila posledica tehnične okvare, v drugih dveh vožnjah pa je v cilj zapeljal kot peti. Po polovici evropskega prvenstva je na skupnem osmem mestu.

V mladinskem razredu junior B, v katerem nastopajo otroci stari od 10 do 13 let, je Idrijčan Enej Logar, član ŠKD GAS Vrtejba, vse tri vožnje zaključil na četrtem mestu in je na isti poziciji tudi v skupnem seštevku.

V najmlajšem razredu junior A, namenjen otrokom starim od 7 do 10 let, sta nastopila še dva člana ŠKD GAS Vrtejba. Novogoričan Alex Novak je po padcu v prvi vožnji, v kateri je zasedel 9. mesto, preostali dve odpeljal precej bolje in se obakrat uvrstil na visoko 6. mesto, ter je v skupnem seštevku 7. Več smole je imel Etien Kantar Božič iz Lucije, saj je prav v vseh treh vožnjah padel. V drugi je zaradi tega tudi odstopil, preostali dve pa je zaključil na 12 in 13 mestu. Skupno je 14.

Druga dirka bo sredi avgusta na znanem Nizozemskem dirkališču Assen.


« Seznam novic

 

Posebne dirke za skupine prijateljev!

Ste skupina prijateljev ali sodelavcev in bi se radi pomerili v pravi dirki.
Ponujamo vam dirke za večje skupine kjer se prvo pomerite v kvalifikacijah in nato še v pravi dirki. Kot pravi drikači!

Preberi več

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.