DOBRODELNA AKCIJA: Podarite vaše staro kolo za dober namen

Datum: 29-10-2021

Kakšna kolesa zbiramo?

Zbiramo rabljena otroška pa tudi kolesa za odrasle, ki so ustrezno ohranjena in v takšnem tehničnem stanju, da jih bo mogoče popraviti z minimalnim vložkom.

KJE in KDAJ?

Vrtojba, Društvo GAS Vrtejba
Mednarodni mejni prehod 2 b, 5290 Šempeter pri Gorici (poligon pri Lesnini)
Prva sobota v mesecu od 10. do 12. ure (info@drustvo-gas.si)

Več o akciji zbiranja starih koles za socialno ogrožene družine

Avto-moto zveza Slovenije v sodelovanju s svojimi avto-moto društvi in klubi začenja akcijo zbiranja rabljenih koles, ki jih bo Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje podarila otrokom iz socialno ogroženih družin. V minulih dneh je AMZS že predal prvih deset koles, ki bodo razveselila otroke v Ljubljani in njeni okolici. S podporo projekta "Varno na kolesu", ki izobražuje šolarje, ki se pripravljajo na kolesarski izpit, bodo ponosni novi lastniki koles dobili tudi zaščitne kolesarske čelade.

Kolo je eno prvih prevoznih sredstev, s katerim otroci samostojno vstopijo v svet mobilnosti, hkrati pa jim omogoča športno aktiven način preživljanja prostega časa in druženje. Žal vsi otroci zaradi najrazličnejših okoliščin nimajo svojega kolesa. Po izkušnjah Zveze prijateljev mladine Moste – Polje se predvsem v času, ko učenci v šoli opravljajo kolesarske izpite, poveča povpraševanje po (rabljenih) kolesih. "Pri donacijah koles smo se doslej soočali s težavami, da marsikatero kolo, ki bi ga na ta način lahko dobili, ni bilo tehnično brezhibno", je izkušnje s terena predstavila Tanja Petek, sekretarka ZPM Ljubljana Moste – Polje.

Da bi otroci dobili primerno ohranjena in z vidika varne vožnje ustrezna kolesa, je AMZS zasnoval projekt zbiranja rabljenih koles "Kolesa za vse!". Kdor ima doma kolo, otroško ali odraslo, ki ga ne uporablja, je pa še v takšnem tehničnem stanju, da ga je mogoče z minimalnim vložkom popraviti, ga lahko pripelje na najbližje avto-moto društvo oziroma klub ali na sedež Avto-moto zveze Slovenije v Ljubljani (seznam sodelujočih društev in termini prevzemov so objavljeni v tabeli). AMZS bo s pomočjo sodelujočih kolesarskih servisov poskrbel, da bodo serviserji kolesa pregledali in popravili, nato pa jih bo predal ZPM Ljubljana Moste – Polje, ki bo bdel nad tem, da bodo kolesa prišla v prave roke.

« Seznam novic

Posebne dirke za skupine prijateljev!

Ste skupina prijateljev ali sodelavcev in bi se radi pomerili v pravi dirki.
Ponujamo vam dirke za večje skupine kjer se prvo pomerite v kvalifikacijah in nato še v pravi dirki. Kot pravi drikači!

Preberi več

Najhitrejši čas bo nagrajen!

00:47:801 Najboljši čas dosežen z Bencinskim kartom
00:47:125 Najboljši čas dosežen z Električnim kartom
Misliš, da si lahko hitrejši!

Več o nagradah