Društvo GAS Vrtejba

Osnovni podatki

Društvo Gas Vrtejba
Ulica 9. septembra 131A, Vrtojba
5290 Šempeter pri Gorici

ID DDV: SI77846389
Matična št: 1506129000
TRR: SI 56 6100 0001 2886 506  pri Delavski hranilnici

E-mail: info@drustvo-gas.si

 

Letos teče že štirinajsto leto od ustanovitve našega društva. Že nekaj časa pred ustanovitvijo se je skupina fantov amatersko ukvarjala z motorji, nato smo se leta 2002 trije »mladi nadebudneži« (Dejan in Laura Koglot ter Simon Kifle) odločili, da bi se radi z motorji malo resneje ukvarjali. Kasneje se je izkazalo, da nas ne druži samo motokros, ampak tudi go-kart, supermoto, minimoto rally in razno razne prireditve. Z občasnim prirejanjem koncertov nekoliko skrbimo tudi za druženje z ostalimi sokrajani in drugimi, ki niso člani društva. Sicer pa naše društvo trenutno šteje 62 članov, pohvalimo se lahko tudi s članstvom več deklet.

Ker je naša primarna dejavnost motokros, smo morali poskrbeti za primeren kraj, kjer bi se lahko z motorji vozili. Tako smo že na začetku našega obstoja začeli zbirati sredstva (prvi denar smo zbirali tako, da smo dve leti postavljali in razstavljali občinski oder ob različnih prireditvah) za začetek del za progo, ki je postavljena v vrtojbenski gramoznici ali po domače rečeno Đavi.

Proga je danes že kar precej znana, saj jo poleg domačih obiskujejo tudi italijanski, avstrijski in hrvaški motokrosisti. Tradicionalno že vsako leto organiziramo pokalno ali državno prvenstvo v motokrosu, za kar smo prejeli nagrade tako od župana občine Šempeter-Vrtojba kot tudi od nacionalne panožne zveze AMZS-Sport za najboljšo organizacijo dirke v Sloveniji. Gostili smo tudi eno izmed dirk za Pokal Alpe Jadran, ki je bila mednarodnega značaja in katere so se udeležili dirkači iz cele Evrope.

Proga ima triletno licenco, kar pomeni, da lahko do leta 2013 prirejamo motokrosistične dirke. Letos bomo ponovno gostili dirko za Pokalno prvenstvo Slovenije, teden kasneje pa bomo organizirali Italijansko regionalno dirko za Friuli Venezia Julija. Kandidirali smo tudi za organizacijo Evropskega prvenstva in to možnost tudi imeli, ampak smo se morali kandidaturi odpovedati zaradi predvidene gradnje čistilne naprave.

Dejavnosti pa se bodo tudi letos vrstile na GAS POLETJU, kjer predvidevamo organizacijo razno raznih dirk kot so minimoto, skuter, supermoto, paralelni rally… Dogajanja bodo popestrena z GO-karti, koncerti, zborom motoristov, družinskim živ žavom. Kot največja zanimivost bo pa v letu 2012 organizacija tridnevnega festivala.Posebne dirke za skupine prijateljev!

Ste skupina prijateljev ali sodelavcev in bi se radi pomerili v pravi dirki.
Ponujamo vam dirke za večje skupine kjer se prvo pomerite v kvalifikacijah in nato še v pravi dirki. Kot pravi drikači!

Preberi več

Najhitrejši čas bo nagrajen!

00:47:801 Najboljši čas dosežen z Bencinskim kartom
00:47:125 Najboljši čas dosežen z Električnim kartom
Misliš, da si lahko hitrejši!

Več o nagradah

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.